Θωμαή Κατσαρού

DDS, MSc


 
 
Θωμαή Κατσαρού
 
 
Σπούδασε στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής και αποφοίτησε με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Υγειονομικού. Κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων εισήλθε το 1998 στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 2003. Από το 2007 έως το 2015 διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου της Οδοντικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει master από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Αισθητική και επανορθωτική Οδοντιατρική.
Από το 2004 υπηρετεί σαν Αξιωματικός Οδοντίατρος του Στρατού Ξηράς σε διάφορες θέσεις και συγκεκριμένα από 2004-2009 ως Διευθύντρια Οδοντοθεραπευτικού τμήματος του Οδοντιατρείου Φρουράς Αθηνών και του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, από το 2012-2014 ως Διευθύντρια Προσθετικού Τμήματος του Οδοντριατρείου Φρουράς Αθηνών και τέλος από το 2015 ως επιτελής θεμάτων ΝΑΤΟ και Ευρωπαικής Ένωσης αρμοδιότητας Υγειονομικού στην Διεύθυνση Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Ερευνητικά έχει ασχοληθεί εκτενώς με επίλυση προβλημάτων που αφορούν την πρόσθια αισθητική ζώνη, αλλά και με άλλα θέματα που άπτονται του ευρύτερου αντικειμένου της Οδοντικής Χειρουργικής, ενώ πολλές από τις ερευνητικές και κλινικές της εργασίες έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή και σε ελληνικά περιοδικά.
Επιπλέον, έχει λάβει μέρος ως ομιλήτρια σε πληθώρα ελληνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών συνεδρίων.
Τέλος στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετείχε ενεργά στην προληπτική εξέταση και διδασκαλία του σωστού τρόπου στοματικής υγιεινής και διατροφής στους νεοσύλλεκτους στρατιώτες διαφόρων Κέντρων Κατατάξεως και Μονάδων  και κυρίως στην προληπτική εξέταση και διδασκαλία του σωστού τρόπου στοματικής υγιεινής και διατροφής στα Δημοτικά σχολεία των άγονων νήσων του νομού Δωδεκανήσου.