Δημήτρης Καμπουρόπουλος

DDS, MSc


 
 
Δημήτρης Καμπουρόπουλος
 
 
Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2009 έως το 2012 παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του εργαστηρίου Οδοντικής Χειρουργικής της ίδιας σχολής με ειδίκευση στην Αισθητική και Επανορθωτική Οδοντιατρική.

Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με διάφορα συγκολλητικά συστήματα αποκαταστάσεων σύνθετης ρητίνης και πορσελάνης, όπως επίσης και με νέου τύπου σύνθετες ρητίνες για έμφραξη εκτεταμένων κοιλοτήτων. Από την ενασχόληση αυτή έχουν προκύψει 13 ανακοινώσεις σε πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και 4 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με θέματα την επίδραση της τετρακυκλίνης (αντιβιοτικού) στο χρώμα των δοντιών, την μελέτη διαφόρων μεθόδων για τη δημιουργία σφιχτού σημείου επαφής μεταξύ των δοντιών, τη οδοντιατρική διαχείρηση ογκολογικών ασθενών.

Επίσης, έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Από το 2012 είναι επιστημονικός συνεργάτης της  Οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετέχοντας ενεργά στην κλινική εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών. Τέλος, έχει διδάξει σε ημερίδες και πρακτικά σεμινάρια προς οδοντιάτρους με θέματα τις αισθητικές αποκαταστάσεις σε πρόσθια και οπίσθια δόντια και τη λεύκανση των δοντιών.