ΑΟΡΑΤΗ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

Μια εξαιρετικά αισθητική λύση είναι τα γλωσσικά σιδεράκια (τα οποία κολλάμε στην πίσω επιφάνεια των δοντιών). Είναι εντελώς αόρατα και ενδείκνυνται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις (ακόμα και σε περιπτώσεις εξαγωγών).

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά γλωσσικά σιδεράκια και για την τοποθέτηση τους είναι απαραίτητη η συνεργασία του ορθοδοντικού με εξειδικευμένο εργαστήριο, γιατί δεν μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στα δόντια όπως γίνεται με τα κλασσικά σιδεράκια. Λόγω της παρεμβολής του εργαστηρίου το κόστος για τα γλωσσικά σιδεράκια είναι μεγαλύτερο από τα πορσελάνινα.

Πάντως ανάλογα με τη δυσκολία της περίπτωσης και τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενή, μπορούμε να του προτείνουμε μια λύση με γλωσσικά σιδεράκια, ξεκινώντας από τα πιο απλά και οικονομικά για εύκολες περιπτώσεις με λίγο στραβά μπροστινά δόντια, μέχρι τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά, τα οποία κατασκευάζονται ειδικά για το κάθε δόντι του συγκεκριμένου ασθενή, προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή άνεση και αποτελεσματικότητα ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις.

Τα εξατομικευμένα αυτά γλωσσικά σιδεράκια κατασκευάζονται σε εργαστήριο της Γερμανίας και της Αμερικής και ονομάζονται αντίστοιχα Incognito και iBraces . Περισσότερες πληροφορίες για τα συστήματα αυτά μπορείτε να βρείτε στα links: www.lingualtechnik.de και www.ibraces.com