Κελίνα Μπόγρη

DDS, MSc, PhD


 
 
Κελίνα Μπόγρη
 
 

Αριστούχος απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολή UPJS της Σλοβακίας, από όπου, επίσης, απέκτησε με άριστα και «With Honors» την εξειδίκευσή της στην Παιδοδοντιατρική. Επιπλέον, το 2007 ανακηρύχτηκε «Διδάκτωρ» του ίδιου πανεπιστημίου.

Ερευνητικά έχει ασχοληθεί με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της τερηδόνας στα παιδιά και στους εφήβους, τον επιπολασμό της καθώς και τους παράγοντες που την προκαλούν. Ειδικεύεται στην αντιμετώπιση και θεραπεία της «τερηδόνας του θηλασμού ή του μπιμπερό» στα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Επιπλέον, έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη θεραπεία ατόμων με ειδικές ικανότητες - παθήσεις, τη συμβολή της ξυλιτόλης στην οδοντιατρική πρόληψη και την αντιμικροβιακή δράση της, καθώς και με την επίδραση της χρήσης Μαστίχας Χίου στη στοματική υγεία.

Από το 2008 αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του εργαστηρίου Παιδοδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διατελεί μέλος της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε) και της Ευρωπαϊκής Παιδοδοντιατρικής Ακαδημίας (European Academy of Paediatric Dentistry).

Έχει πολλές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και ενεργή συμμετοχή  ως ομιλήτρια σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Είναι μητέρα ενός αγοριού.